Forums FusionInventory
cambio de IP en agentes - Printable Version

+- Forums FusionInventory (https://forum.fusioninventory.org)
+-- Forum: Español (https://forum.fusioninventory.org/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: FusionInventory Agent (https://forum.fusioninventory.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: cambio de IP en agentes (/showthread.php?tid=10462)



cambio de IP en agentes - JULIOHDEZ - 2020-08-22

Buenas tardes. Tengo varios agentes instalados en varias locaciones pertenecientes a varias empresas. Mi pregunta es si es posible cambiar las IP de estos agentes de manera remota, ya que próximamente cambiare de servidor virtual con una IP distinta, y por lo tanto los agentes seguirán apuntando a la IP con la cual fueron configurados. Agradezco de antemano su ayuda.

Good afternoon. I have several agents installed in various locations belonging to various companies. My question is whether it is possible to change the IPs of these agents remotely, since soon I will change the virtual server with a different IP, and therefore the agents will continue to point to the IP with which they were configured. I appreciate your help in advance.


RE: cambio de IP en agentes - gbougard - 2020-08-24

Hi JULIOHDEZ,

you need to change the configuration on the remote server. If agents are under windows, you must edit the configuration in registry, on other systems, you have to edit a configuration file. Of course, services must be restarted. So you need to have an access on that servers of ask local admins to change the conf.


RE: cambio de IP en agentes - JULIOHDEZ - 2020-08-24

(2020-08-24, 09:08:01)gbougard Wrote: Hi JULIOHDEZ,

you need to change the configuration on the remote server. If agents are under windows, you must edit the configuration in registry, on other systems, you have to edit a configuration file. Of course, services must be restarted. So you need to have an access on that servers of ask local admins to change the conf.

Muchas gracias por tu pronta respuesta. Entiendo entonces que el Cambio de IP en los Agentes solo puede hacerse de manera local y maquina por maquina. Es esto correcto?

Thank you very much for your quick response. I understand then that the Change of IP in the Agents can only be done locally and machine by machine. Is this correct?


RE: cambio de IP en agentes - ddurieux - 2020-08-24

You can use deployment system to overwrite data in registry, and wait computers restart (perhaps restart the service is possible with the deployment but not sure it works because it will stop the deployment).